A Csaba Metál ZRt. egy száz százalékig magántulajdonban lévő magyar vállalkozás, amely 1999. augusztus elsején alakult.

 A Csaba Metál ZRt. 2005-ben vásárolta meg szeghalmi telephelyét az Ikarus Holding Rt.-től, melyen korábban az Ikarus-Főnix Kft. folytatott ipari tevékenységet. Megtartva a korábban itt dolgozó szakembereket, gyártási profilt, és a legtöbb létező partnerkapcsolatot jelenleg ~360 fővel folyik a termelés.

Célunk a már meglévő, és leendő partnereink elégedettségének elnyerése, igényeik kielégítése.

Vállalatunk tevékenysége: buszfejlesztés, buszgyártás. Pótkocsi gyártás, trélergyártás. Gépjármű alkatrészek és gépszerkezetek tervezése, gyártása és javítása. Komplett pótkocsik és alkatrészeik gyártása. Speciális szállítójárművek, azok alvázai, pótkocsi alvázgyártás. Hegesztett acélszerkezetek gyártása, festése. Egyéb járműipari acélszerkezet gyártása úgymint rakodó hátfalak, lökhárítók gyártása; mezőgazdasági gépek acélszerkezeteinek gyártása, kommunális gépek acélszerkezeteinek gyártása; útépítő gépek alkatrészeinek gyártása, villás targoncák acélszerkezeteinek gyártása. 2015-től kezdődően különböző kivitelű, vegyes használatú, és hulladékgyűjtő konténerek is megtalálhatók a gyártmányaink között. Vállalatunk tevékenysége magába foglalja az acélszerkezet gyártás minden technológiai lépését és az iparágban alkalmazott felületkezelések elvégzését, ügyintézését a mindenkor érvényes szabványok betartását.

Több nyelven beszélő értékesítési szakembereink kultúrált környezetben fogadják ügyfeleinket. Partnereinkkel angol, német nyelven tartjuk a kapcsolatot.

Képzett mérnökeink a legkorszerűbb AutoCAD, és SolidWorks tervező szoftvereket használják. Feladatuk a partnereink igényei alapján a legmegfelelőbb konstrukció kialakítása, illetve a gyártáshoz szükséges gyártóeszközök megtervezése.

Szakképzett technológusaink végzik a műszaki előkészítést, gyártási alapadatok meghatározását, technológizálást. Illetve végig követik azok betartását a gyártás folyamán.

Folyamatosan képzett szakembereink a mindenkori dokumentációk, és vevői igények figyelembevételével lelkiismeretesen végzik a gyártást.

Minőségbiztosítási szakembereink feladata az állandó minőségszabályozás, és felügyelet.

A közös munka eredménye a kibocsátott termékek folyamatos, jó minősége.

Termékeink szállítását megbízható szállítmányozó partnereink végzik.

Referenciáink: ismert, nyugat európai vállalatok.

2017-ben új csarnokkal bővült telephelyünk.